Районната прокуратура в София повдигна обвинение на директора на ГДБОП Калин

...
Районната прокуратура в София повдигна обвинение на директора на ГДБОП Калин
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шефа на ГДБОП за натиск над прокурор

Районната прокуратура в София повдигна обвиняване на директора на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да наруши свое служебно обвързване по следствието на злоупотребите с отпуснати средства за градежа на автомагистрала " Хемус ". Досъдебното произвеждане е било формирано на 11 декември, след подаден сигнал от прокурори за оказван непозволен напън. В хода на следствието са били разпитани редица очевидци, конфискувани са записи от камери за видеонаблюдение и са предоставени дейности на КПКОНПИ с оглед нуждата от осъществяване на всестранно и цялостно проучване на обективната истина.

На 12 декември прокурори, натоварени с следствието на аферата със средствата за " Хемус " се оплакаха от извършен напън върху тях, а след това шефът на ГДОБП на изключителна конференция отхвърли изказванията и заявява, че не е оказвал напън и не е употребявал обидни думи против обвинителите. 

В резултат на осъществените дейности по следствието са събрани задоволително доказателства, че Стоянов на висок звук се опитал да склони прокурор да се съгласи с настояванията на юриста на обвинявания за скица за източване на милиони, предопределени за градежа на автомагистралата Борислав Колев да не внася митинг по избраната му мярка за неотклонение " домакински арест " и да му се позволи да пътува отвън страната. 

Според прокуратурата Стоянов декларирал на наблюдаващ делото прокурор, че " поставя точка на следствието ", като отхвърля да извърши настояванията на отбраната, както и че ще й бъде търсена отговорност за това от обществото.

От през днешния ден Стоянов е с обвиняване и мярка за неотклонение " подписка ". Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-София и Върховна касационна прокуратура.

Самият Колев е с обвиняване в пране на пари, а при първичните разкрития по аферата от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че над 53 млн. лева били изтеглени на каса от банка откакто са били отпуснати на държавното сдружение " Автомагистрали ", което пък ги раздало предплатено на няколко строителни компании по собствен избор. След това парите били трансферирани на малоимотни и клошари, а след това били изтеглени в кеш и изнесени. Преди ден апелативният съд остави Борислав Колев за непрекъснато в ареста с претекста, че има доказателства, че е взел участие в основаването на мрежа от компании, през които са осъществявани прехвърлянията на милионите за " Хемус ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР